DIFERENȚA DINTRE FOAME ȘI POFTĂ.

DIFERENȚA DINTRE FOAME ȘI POFTĂ.

Foamea este considerat principalul dușman pentru persoanele care doresc să slabească. De cele mai multe ori, foamea este confundată cu pofta. Foamea este o senzație fizică, o senzație care pornește de la stomac, în timp ce pofta este în stransă legătură cu psihicul și emoțiile.

Majoritatea oamenilor se confruntă cu psihicul și cu emoțiile lor, ajungând să își dorească să mănânce mult, consistent, chiar și atunci când din punct de vedere fiziologic stomacul este plin.

Alimentele pe care le consumam au mai multe atribute. Hrana aduce energie și nutrienți, actionează pe plan psihologic și emoțional și, nu în ultimul rând, administrează instinctul de supraviețuire (moștenit încă din preistorie).

Mulți oameni își imaginează că nu o să reușească să slabească decât cu sacrificii enorme: să renunți la alimentele care îți fac placer să le consumi, să te izolezi de prieteni, să nu mai mergi la evenimente unde ar putea să apară tentații culinare, să îți ei adio de la dulciuri și băutură. Toate aceste concepte sunt greșite. Cu o alimentație echilibrată și diversificata scăderea în greutate va fi ușoară.

Cum poti sa combati POFTA?

• Nu te duce niciodată înfomentat la compărături. Vei avea tendința să cumperi foarte multe alimente nesătoase. Este indicat să mergi la cumpărături cu o listă strictă.

• Dacă nu îl ai acasă, nu îl consumi. Cel mai indicat este să nu cumperi alimtele nesătoase, astfel nu o să ai tendința să le mănânci.

• Când simți nevoia de o gustare apelează la un fruct, legume sau un pumn de nuci, alune, caju, seminte decojite.

• În perioadele când esti acasă și nu ai nimic de făcut, pentru a evita “ciugulitul” (așa cum spun majoritatea) poți să: mergi la teatru, să te uiti la un film, să ieși cu prietenii, să citești, să asculți muzică. Astfel, iți vei ține mintea ocupată.

• Fă sport. În acest caz, organisumul produce endorfine (hormonul fericirii și al echilibrului psihologic) care scad pofta de mâncare. Totodată, cantitatea de alimete trebuie raportata la intensitatea, durata și frecvența activitâții fizice.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 comentarii

Lasă un comentariu

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *